Zarándoklat

Várjuk a kedves zarándokokat országunk legősibb kegyhelyére. Kegyhelyünk a csodálatos kegytemplomból, a hozzá épült kapucinus rendházból, egy meghitt zarándokudvarból és

egy festőien szép kálváriából áll. 

Bejelentkezni személyesen, vagy a 22/ 410-039-es telefonszámon lehet. Szeretettel fogadjuk az ide zarándokló, imádkozni vágyó embereket.
Szeretettel állunk rendelkezésre gyóntatásban, szentmise imádkozásában, ájtatosságok végzésében, lelkigyakorlatok, lelki napok szervezésében.
Lehetőség van kis orgonakoncert megtartására csoportoknak.
Harangjátékunk minden páros órában egyházi és világi dallamokat játszik.
Lehetőség van mosdó használatára az ideérkezőknek, 5 női és 3 férfi illetve egy mozgáskorlátozott toalett áll rendelkezésre.
Ezentúl lehetőség van a kolostor pincéjében 60 főig étkezetésre is.

A részletekről érdeklődjenek elektronikus postán, vagy telefonon.

A kegytemplom szent hely, ezért kérjük kedves látogatóinkat, legyenek figyelemmel arra, hogy ruházatuk és viselkedésük megfeleljen a templom méltóságának! Hiányos vagy a templomhoz nem illő öltözetben látogatókat nem engedünk be!
Templomunk egész évben látogatható!

Nyitva tartás:

Kegyhely (kegytemplom, zarándokudvar, kolostor, kálvária)
Minden nap 8.30-19.00-ig

Ha a templomajtót zárva találja, kérjük a templom melletti plébánia épültben csöngessen, és lehetőség szerint kinyitjuk a templomot, körbevezetjük Önöket.

Búcsú: 


Kegyhelyünk búcsúját Szűz Mária neve napjához közel eső hétvégén tartjuk. Idei búcsúnkról készült beszámolót olvashat itt.

Az idei ősz nyári meleggel köszöntött ránk, a nap sugarai meleg kézként simogattak bennünket feledtetve, hogy már szeptember írunk. Szeptember a bodajkiak számára nemcsak az iskolakezdést az őszt jelenti, hanem a régi hagyományokra visszanyúló búcsú hónapja is egyben, és hol máshol ha nem Bodajkon tudják az emberek; búcsú márpedig azért van, mert az egyház meghirdet  kegyelmi kiváltságokat arra a napra és helyre, amely napon és helyen az egyházközség templomának védőszentjét ünnepli. Mi bodajkiak tudjuk van égi édesanyánk aki ránk különösen is vigyáz, akit bátran meg tudunk szólítani, akitől bizton remélhetünk ha Hozzá folyamodunk bajainkban, és aki örül, ha mi is boldogok vagyunk.
Az idei búcsú különlegesen szépen sikerült, köszönhető a kedvező időjárásnak, a gondos szervezésnek. Még az sem zavart bennünket, tán meg se látszott olyannyira, hogy Csatkán is ez a hétvége volt az ünnep az egyház és a település életében. Sokan jöttek már szombaton is, közel megtelt a zarándokudvar, fiatalokkal, gyerekekkel, családokkal, az idősebb korosztály tagjaival, messziről jött zarándokokkal, akik akár gyalogosan, biciklivel keltek útra, hogy hozzánk jöjjenek. Égtek a mécsesek, a szépen rendezett kegytemplom oltáránál, a Segítő Szűzanya képe előtt. Az éjszakai virrasztáson is szép számmal maradtak, melynek különleges pontja volt az az orgonás áhítat, melyet Kovács László orgonaművész játéka tett meghatóvá, széppé. 
Vasárnap délelőtt nagy számban érkezetek, zarándokok közeli és messzi tájakról, mint Heves megyéből, Mezőföldről, Győr Moson Sopron megyéből, Tatabányáról, Csákvárról, Székesfehérvárról, de még Erdélyből és a messzi Angliából is érkeztek hívek, hogy ezt a napot itt Bodajkon töltsék el békével és szeretettel töltekezve az élet szürkébb napjaira. Megyéspüspök atya ünnepi beszédében kiemelte Bodajk ősi jellegét, a Szent Istváni örökséget. Buzdított, hogy merjünk bátran kérni Istentől a Szűzanya által, akinek kéréseit nem veti meg Szent Fia. A templom szkólája szép énekléssel segített, hogy legalább egy napra a „mennyben” érezhessük magunkat. Felcsendült a bodajki himnusz a mi saját Mária köszöntőnk. Sokan itt maradtak délutánra, imádkozva csendben elmélkedve a templomban, keresztutat imádkozva a kálvárián. A 17 órai záró szentmisével lezártuk az idei Bodajki Búcsút, szívünkben örömmel, békével, szeretettel eltelve, csak arra gondoltunk várjuk ezt a szép napot jövőre is.

 

képes beszámoló: http://www.szfvar.katolikus.hu/egyhazmegyei-zarandoklat-bodajkra---elsoaldozok-zarandoklata-20160911-beszamolo

 

Információ: ide kattintva keressen bennünket a kapcsolat menüpont alatt!

Vatican
The Holy See

www.vatican.va

HIVATKOZÁSOK
BESZÁMOLÓK
NAPTÁR

Fejlesztési tervbemutató a 275 éves bodajki kegytemplomban

Nagyszabású fejlesztés indul el 500 milliós kormánytámogatással, a bodajki Segítő Szűz Mária kegytemplomban és környékén. A beruházást a látogatók 21. századi szintű kiszolgálásának igénye indokolta, hogy ezzel is segítsék a zarándokok lelki megújulását.

Beszámoló és képgaléria

PlebaniaAblak_logo_white_400px.png

A bodajki Kegyhely fejlesztése

Megújul a bodajki Segítő Szűz Mária-kegyhely

Az ezeréves kegyhely múltjához méltó felújítási és átalakítási munkálatokról Mórocz Tamás, plébános tartott részletes beszámolót

sirhelykereso.png

Copyright © 2020 Bodajk 

Segítő Szűz Mária Plébánia

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

Cím:

8053 Bodajk, Szent István tér 1.

Telefon:

Tel: (22) 410-039