Irányelvek az Egyházközségeket érintő befizetések tekintetében

 

- Az egyházi hozzájárulás régies elnevezéssel egyházadó mértéke a Magyarországi Egyházmegyékben az éves nettó jövedelem 0,5%-a*. Az egyes képviselőtestületek különböző mértéket szabtak meg az egyházi hozzájárulás összegeként, látva híveink anyagi helyzetét. Híveink lelkiismeretére bízzuk melyik mértékben tudják rendezni kötelezettségüket az Egyház iránt. Kimondva azonban azt a fontos alapelvet, hogy mindenkitől csak annyit fogadunk el amennyit lehetőségeihez mérten jó szívvel adni tud!
 

- A Plébános az egyes testületek emelésre vonatkozó előterjesztését elfogadta, de a nyugdíjasok estében azonban, - tekintettel az ő kiszolgáltatott anyagi helyzetükre - nem terjeszteti ki az emelést, illetve döntésükre bízza az egyházi hozzájárulás emelt összegű megfizetését.
 

- A temetői díjak tekintetében fontos azt tudni, hogy rendkívüli módon megemelkedtek a temető fenntartási költségek. Az Egyházközségeknek saját maguknak kell a temetőket fenntartani; a temetői hulladékot elszállítatni, (megj. veszélyes hulladéknak minősül a temetői szemét!) kifizetni a vízdíjat, a temetők kertészeti munkálatait elvégezni, és pénzt fordítani az estleges felújításokra. Sok helyen az Önkormányzatok segítenek, amiért köszönet illeti őket, ezért cserébe a temetőket mint köztemetőt használják. 
 

- Kérjük a hívek megértését ott, ahol emelkednek az díjak, külön kérve minden jó szándékú ember bizalmát, részünkről pedig adva a támogatást azoknak akik rászorulnak, és segítséget kérnek.

* a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése alapján, melyet 
a Székesfehérvári Megyéspüspök 644/2009. iktatószámú stólaszabályzatban 
az Egyházmegyéjére is kiadott

 

Bodajk, 2013. január 19.

Vatican
The Holy See

www.vatican.va

HIVATKOZÁSOK
BESZÁMOLÓK
NAPTÁR

Fejlesztési tervbemutató a 275 éves bodajki kegytemplomban

Nagyszabású fejlesztés indul el 500 milliós kormánytámogatással, a bodajki Segítő Szűz Mária kegytemplomban és környékén. A beruházást a látogatók 21. századi szintű kiszolgálásának igénye indokolta, hogy ezzel is segítsék a zarándokok lelki megújulását.

Beszámoló és képgaléria

PlebaniaAblak_logo_white_400px.png

A bodajki Kegyhely fejlesztése

Megújul a bodajki Segítő Szűz Mária-kegyhely

Az ezeréves kegyhely múltjához méltó felújítási és átalakítási munkálatokról Mórocz Tamás, plébános tartott részletes beszámolót

sirhelykereso.png

Copyright © 2020 Bodajk 

Segítő Szűz Mária Plébánia

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

Cím:

8053 Bodajk, Szent István tér 1.

Telefon:

Tel: (22) 410-039