Site Overlay

Vallásturisztika-bejelentkezés

Kedves imádkozni vágyók, egyéni vagy csoportos érdeklődők!

Az alábbiakban kegyhelyünk megtekintése, zarándoklatok, lelkigyakorlatok, szertartások szervezéséhez kívánunk útmutatást adni.

Kegyhelyünk teljes megújulása után örömmel kívánunk minden hozzánk érkezőt a legnagyobb szeretettel fogadni, és megadni mindazt, amit kegyhelyünk ősiségének lehetősége tartogat az ideérkezőknek; a megújult gyönyörű épített örökség szépségét és a Szent Szűz anyai szeretetével megjelölt imádságos szent tér kegyelmét. Megújult kegytemplomunk, tereink, szolgáltatásaink sok új lehetőséget kínálnak akár kulturális programoknak, az épített örökséget megcsodálóknak, és természetesen mindenekelőtt az imádkozni vágyóknak.

Hozzánk érkező zarándokok, egyházi szervezésben teljesen térítésmentesen vehetik igénybe kegyhelyünk legtöbb szolgáltatását, adományt köszönettel fogadunk. Nem egyházi szervezés esetén az alábbi táblázatban szereplő térítési díjakat kérjük a kegyhely idegenforgalmi hozzájárulásaként megfizetni. Minden esetben azonban szükséges bejelentkezés a kegyhelyre, ha a látogatás nem egyéni imádkozás céljával történik.

Egyén imádkozók és csoportok számára a kegyhely minden nap reggel 8:30-tól, este 7:00 óráig tart nyitva, fontos azonban a bejelentkezés, mivel a kegyhelyen liturgikus esemény, egyéb program lehet, amelynek időtartama alatt a kegyhely csak részlegesen látogatható.

Bodajki Mindenkor Segítő Szűz Mária-kegyhely

Kegytemplom
kegytemplom; templomhajó, kegyoltár, kegykép, oltárkerülés, sekrestye

zarándokudvar – kegyhelyudvar
külső területek, árkádok, szentkút, galériák, urnatemető, mosdó csoport, interaktív terem

rendház – Volt kapucinus kolostor
kiállító tér (karzat, torony, oratórium), emeleti szalon helyiség, kolostor pince, földszinti festett díszterem

kálvária
Úr tömlöce kápolna, kálvária szoborcsoport, 14 stáció, Péter siralma barlang

zarándokház / Szent Imre zarádokház
szállórész, apartman, közösségi terem, udvar

A kegyhelyen és a zarándokházban külön külsős szolgáltató által lehetőség van étkezésre is. Étkezési kérelmüket kérjük külön jelezzék, és megadjuk a szerződött külsős szolgáltatók elérhetőségét.

JELENLEG FEJLESZTÉS ALATT VAN HONLAPUNKON AZ ELEKTRONIKUS JELENTKEZÉSI FELÜLET, EZÉRT JELETKEZÉSEIKET ÍMÉLBEN, VAGY TELEFONON KÉRJÜK A bodajkikegyhely@gmail.com, vagy a 06 22 410-039-es telefonszámon. Itt kérhető bővebb információ is. Minden esetben visszaigazolást küldünk a jelentkezésről. Bizonyos megrendelt szolgáltatásokat előre kérünk fizetni, amint azt a visszaigazoló ímélben jelezzük is.

Kérjük olvassák el házirendünket is, melyet minden hozzánk érkezőtől kérünk betartani, és betartatni!

Kegyhelyünk házirendje

Szeretettel köszöntjük kedves látogatóinkat, zarándoktestvéreinket és szállóvendégeinket megújult bodajki kegyhelyünkön! Ha betér hozzánk, hazánk egyik legrégibb búcsújáró helyén olyan szentek és hitvallók nyomában járhat, akik nem csak megtisztelték jelenlétükkel ezt a kiemelkedő szépségű helyet, de imádságukkal meg is szentelték azt. Államalapító Szent István királyunk, a kapucinus Brindisi Szent Lőrinc egyháztanító vagy Mindszenty József bíboros prímás példáját követve Ön is részese lehet mindazok imádságos közösségének, akik meghallgatásra találtak a Bodajki Szűzanya közbenjárására.

Mielőtt belép kegyhelyünkre, vagy szállóvendégünk lesz, kérjük, olvassa el figyelmesen házirendünket! Az itt megfogalmazott kérések és kijelölt korlátok segítségével igyekszünk mindenki számára megfelelő körülményeket teremteni az Istennek megnyíló imádságra, valamint lehetőséget biztosítani az elődök hitéből épült környezet megcsodálására. Ennek érdekében felhívjuk tisztelt figyelmét, hogy

 • a kegyhely teljes területén képrögzítést is lehetővé tevő megfigyelőrendszer és távfelügyelettel ellátott riasztórendszer működik,
 • egyes liturgikus vagy egyéb jellegű eseményekről a közösségi médiában megjeleníthető dokumentáció céljából fényképfelvételeket készítünk!

Kegyhelyünkön, az udvaron és a kálvárián tartózkodva kérjük vendégeinket, hogy

 • a zöldterületekre és a berendezési tárgyakra fokozottan vigyázzanak,
 • a közösségi terek és a mellékhelyiségek rendjét őrizzék meg,
 • az időlegesen lezárt területekre ne lépjenek be!

Az Isten felé forduló figyelem, az áhítat megőrzése miatt tilos a kegyhely területére

 • illetlen, botránkozást okozó öltözetben belépni,
 • állatot behozni,

továbbá szintén tilos a kegyhely teljes területén

 • hangoskodva mások imádságát megzavarni,
 • dohányozni, és a kijelölt helyeken kívül gyertyát gyújtani,
 • a kijelölt helyen és időn kívül étkezni!

Kérjük tisztelt vendégeinket, hogy kegyhelyünket — lehetőségiekhez mérten — támogassák a kitett perselyekbe helyezett adományaikkal, hogy azt a továbbiakban is fenn tudjuk tartani és működtetni, fogadva az ideérkező zarándokok sokaságát!

Ha bármi rendellenességet észlel, kérjük, haladéktalanul jelezze azt plébániánkon!

Az alábbi lehetőségeket tudjuk kínálni kegyhelyünkre érkezőknek:

Kérjük, hogy szolgáltatásainkat kódszám alapján, ha szükséges megjelölve az időtartamot rendeljék meg. Kérjük emellett adják meg a következő adataikat:

 • Ki a megrendelő?
 • Milyen szervezésű a csoport egyházi szervezés, vagy egyéb?
 • Ki szervezi a csoportot? (plébánia, utazási iroda, egyéb)
 • Ki a felelős a csoportért, azaz ki a kapcsolattartó?
 • Hányan érkeznek hozzánk, és milyen időtartamban?
 • Ha egyéb szervezésű a csoport kérjük a fizetési módot (helyben kp., bankkártya, vagy utalás) és a számla adatokat (számlanév, cím, adószám) pontosan megadni.

Rövid magyarázat:

R- vallási célból érkező zarándok, vagy zarándokcsoport

L- egyéb szervezésű látogató vagy csoport

Esküvősök – egyházi esketéshez rendelhető szolgáltatások

Vállalkozás – vállalkozások számára rendelhető elsősorban bérleti szolgáltatás

A táblázat alapján látható ki milyen szolgáltatásokat rendelhet meg és mennyiért.

Kegytemplom

Nyitva tartás: 8.30-19.00. A belépés a kegytemplomba ingyenes, egyes szolgáltatásokért stóladíjat, vagy bérlemény díjat kérünk. Szabadon, vezetés nélkül is látogatható kamerával, riasztóval védett terület. Előre egyeztett módon lesz lehetőség a megtekintés mellett az alábbi szolgálgatásokat igénybe venni.

 

Zarándokudvar

Nyitva tartás: 8.30-19.00, belépés ingyenes, egyes szolgáltatások fizetősek egyébként szabadon látogatható. Kamerával, riasztóval védett terület. Egyes szertartásokhoz, rendezvényekhez kötődő szolgálatások (pl. esküvő). A szolgáltatást nyújtó fenntartja a jogot, hogy egyházi terület lévén, csak az általa megfelelőnek ítélt rendezvényhez szükséges bérlési kérelmet elégíti ki.

 

Rendház (volt kapucinus kolostor) – plébánia

Nyitva tartás előzetes bejelentkezés alapján, belépés díjköteles, kamerával, riasztóval védett terület

 

Kálvária

Nyitvatartás: 7.00-21.00, belépés ingyenes. Szabadon látogatható kamerával védett terület.

 

Zarándokház

 • Szálló terület 44 fő (5,5,5,5,5,8,11 fős) szobakiosztás
 • Apartman terület 10 fő (2,8 fős) szobakiosztás
 • Mozgáskorlátozott 2 szoba 1-1 fő részére
 • Közösségi tér bérlés 56 fő részére
 • Udvar bérlés mosdó használattal

Scroll Up